Uusi Global Management -maisteriohjelma alkaa syksyllä

26.06.2017

Aktiivinen CEMS Club Helsinki tiivistää opiskelijoiden yhteishengen.

CEMS Club Helsingin hallitus keväällä 2017

Tulevana syksynä alkava uusi Global Management -maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden. Ohjelman puitteissa voi hankkia samanaikaisesti kaksi korkealle arvostettua sertifikaattia: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun myöntämän KTM-tutkinnon ja kansainvälisen johtamisen CEMS MIM (Master’s in International Management) -todistuksen. CEMS MIM -sertifikaatin myöntää The Global Alliance in Management Education. CEMS MIM -opinnot voi edelleen myös yhdistää Aallon muihin maisteriohjelmiin ja suorittaa maisteriopintojen ohella.

Global Management -ohjelma koostuu CEMS MIM -opinnoista ja erikoistumislinjasta yhdellä fokusalueista, joita ovat laskentatoimi, yrittäjyys ja innovaatiojohtaminen, rahoitus, johtaminen ja kansainvälinen liiketoiminta, markkinointi tai strategia.

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana Global Management -opiskelijat suorittavat erikoistumislinjan kurssit ja tekevät opinnäytetyönsä (gradun). Toinen opiskeluvuosi koostuu CEMS MIM -opinnoista, joita Aallossa on järjestetty jo 19 vuoden ajan. CEMS MIM -vuoteen kuuluu mm. lukukauden kestävä vaihtojakso toisessa CEMS-yliopistossa, CEMS-kursseja ja laaja bisnesprojekti, kansainvälinen harjoittelu ja seminaareja, joissa perehdytään syvällisesti työelämässä vaadittaviin taitoihin.

Bisnesprojektit tehdään CEMS MIM -vuoden keväällä yritystoimeksiantoina. Tänä vuonna CEMS Business Projectien finaali järjestettiin Nokian pääkonttorilla toukokuun puolivälissä. Nokian lisäksi projekteja tehtiin myös Koneen ja Keskuskauppakamarin kanssa.

”Aallon CEMSissä projektit ovat todella ajankohtaisia ja haastavia ja siten myös erittäin mielekkäitä opiskelijoille. Projektien sisällöt ovat strategisuutensa vuoksi salaisia”, kertoo Strategy and Venturing -pääaineen opiskelija Martyna Kosmala Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta.

CEMS Clubit tukevat CEMS MIM -opiskelijoiden keskinäistä verkostoitumista

Jokaisessa CEMS-yhteisöön kuuluvassa 30 jäsenyliopistossa toimii myös oma CEMS Clubinsa. Programme Manager Arja Sahlberg kertoo, että CEMS Clubien toiminnan tarkoituksena on tukea CEMS MIM -opiskelijoiden keskinäistä verkostoitumista ja lisätä tietoisuutta CEMSistä ja CEMS MIMistä. CEMS Clubit pyrkivät myös tukemaan opiskelijoita opinnoissa ja auttavat opiskelijoita tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja työelämään. CEMS Clubit tekevät tiivistä yhteistyötä yliopiston CEMS-toimiston kanssa ja jokaisella CEMS Clubilla on oma johtoryhmänsä. CEMS Club Helsingin johtajana eli presidenttinä keväällä 2017 toimi Sanna Pitkänen.

”Järjestimme kevään aikana sekä useita CSR- ja yritystapahtumia että lukuisia sosiaalisia tapahtumia, joilla pyrimme vahvistamaan ryhmähenkeä sekä verkostojamme. Alkukeväästä muun muassa vierailimme Tallinnassa, vietimme viikonlopun perinteisellä suomalaisella mökillä ja teimme retken Suomenlinnaan. Vierailimme myös Tukholmassa, jossa paikallinen CEMS Club otti meidät vastaan. Keväällä 2018 CEMS Clubimme vastaa CEMS Nordic Forumin järjestämisestä”, Sanna Pitkänen valottaa Clubin toimintaa. 

Lisätietoja Global Management -ohjelmasta (aalto.fi/studies)

Lisätietoja:

CEMS Programme Managers:
Liisa Kotilainen
liisa.kotilainen@aalto.fi
+358 40 353 8166

Arja Sahlberg
arja.sahlberg@aalto.fi
+358 40 353 8165

CEMS Academic Director:
Professor of Practice Rita Järventie-Thesleff
rita.jarventie-thesleff@aalto.fi
+358 50 348 2051