100-vuotias Suomi tarvitsee taloudellisia murroksia kestävyyshaasteisiin vastaamiseksi

21.06.2017

Tuoreessa Suomi seuraaville sukupolville -kirjassa kuvataan uudenlaisia toimintamalleja.

Rakenteelliset uudistukset, taloudelliset murrokset ja kestävä kiertotalous ovat yhteiskunnallisen keskustelun ja päivän politiikan keskiössä. Into Kustannus on hiljattain julkaissut aihetta käsittelevän tietokirjan, jossa yhdistetään rakennemurrosten kansainvälisen tutkimuksen keskeiset mallit ja työkalut suomalaisiin esimerkkeihin ja käytännön kokemuksiin.

Uutuuskirja pureutuu suurten murrosten eli toimintatapojen perusteellisen muutoksen aikaansaamiseen. Murroksia tarvitaan, sillä Suomen luotsaaminen kestävästi seuraavia sukupolvia ajatellen vaatii uudenlaisia ratkaisuja. Vähittäinen korjaus ei riitä. 

Kirjoittajat kertovat, miten näitä murroksia voidaan parhaiten edistää kansainvälisen nykytietämyksen mukaan. Teoriaosan jälkeen kirjassa kuvataan energia-alaan, rakennusten energiatehokkuuteen, liikennejärjestelmään ja ravinnetalouteen liittyviä esimerkkejä Suomesta. Lopuksi kirjoittajat esittelevät kokemuksen ja tutkimuksen perusteella eri toimijoille käytännöllisiä näkökulmia ja työkaluja murrosten edistämiseen. 

Suomi seuraaville sukupolville – taloudellisten murrosten käsikirja on ensimmäinen aihepiiriä käsittelevä suomenkielinen kirja ja sen kirjoittajat pyrkivät vakiinnuttamaan suomenkielisen sanaston, mikä helpottaa aihepiiristä keskustelua.

Kirjan ovat kirjoittaneet Kati Berninger, Raimo Lovio, Armi Temmes, Mikko Jalas, Paula Kivimaa ja Eva Heiskanen.

Kirja on saatavilla Into Kustannus -verkkokaupasta: https://intokustannus.fi/kirja/suomi-seuraaville-sukupolville/

suomi_seuraaville_sukupolville.jpg

Lisätietoja:
Ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori Raimo Lovio
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
raimo.lovio@aalto.fi

PhD Kati Berninger on Tyrsky-Konsultoinnin tutkimusjohtaja ja tietokirjailija. KTT Raimo Lovio ja MMT Armi Temmes ovat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professoreja. KTT Mikko Jalas on professori Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, FT Paula Kivimaa on tutkija Sussexin yliopistossa ja Suomen ympäristökeskuksessa. FT Eva Heiskanen on Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja.